Nicky Hofs is Vitessenaar in hart en nieren en daardoor weinig populair bij de aanhang van aartsrivaal NEC. In de nacht van vrijdag op zaterdag brachten supporters van de Nijmeegse club in aanloop naar de Gelderse derby van zondagmiddag een bezoekje aan het huis van de 28-jarige middenvelder.
De woning van Hofs werd beklad met de tekst ‘Welkom terug’ – refererend aan de rentree van de geboren Arnhemmer op de Nederlandse velden, terwijl ook zijn schutting onder handen werd genomen. Laatstgenoemde is volledig rood-groen-zwart geverfd, in de clubkleuren van NEC.
Het is niet de eerste keer dat Hofs onaangenaam bezoek ontvangt vanuit de Keizerstad. Twee jaar geleden, vlak voordat hij transfereerde naar het Cypriotische AEL Limassol, werd de kleine spelbepaler verrast met een varkenskop, een ‘school’ dode makrelen en een spandoek ‘Zondag gehaktdag’ voor zijn deur.
Update 15 oktober 12:10 uur – Directie NEC keurt actie bij huis Nicky Hofs af
De directie van NEC keurt de actie bij het huis van Hofs af. Via een bericht op de website van NEC laat de club weten: "De directie van NEC wil nadrukkelijk stellen dat het bekladden van iemands eigendom geen ludieke actie is, maar het schade aanbrengen aan iemand zijn bezit. Wij keuren daarmee dan ook deze actie echt af en roepen een ieder op om met gezonde spanning en lading naar de derby toe te leven en deze morgen als echte supporters mee te maken."
Update 15 oktober 12:15 uur – Hofs kan bezoek niet waarderen en doet aangifte  
Nicky Hofs is niet gediend van de actie van de NEC-supporters die afgelopen nacht een bezoekje brachten aan zijn woning. De Vitesse-speler heeft aangifte gedaan bij de politie, zo meldt Omroep Gelderland.
Foto: De Trouwe Honden