De kogel is nog niet definitief door de kerk, maar een wintertransfer van NEC’er John Goossens naar het Engelse Swansea City lijkt nog slechts een formaliteit. Het contract van de middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af in Nijmegen, waardoor de Eredivisionist min of meer genoodzaakt is hem in januari van de hand te doen.

”Het is een overweging tussen zakelijk en voetbaltechnisch”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers vrijdag in gesprek met Omroep Gelderland. ”Als technische man vind ik het jammer dat hij weggaat, maar we kunnen nu nog een transfersom voor hem krijgen en aan het eind van het seizoen niet meer. ” De beleidsbepaler geeft te kennen het contract van de 23-jarige Goossens graag te hadden verlengd.

”Maar daar was hij niet voor in. Dus is dit het beste voor de club. Hoe jammer het ook is, want het is een uitstekende speler die we gaan missen. Positief is wel dat we de laatste tijd veel transfersommen hebben binnengehaald en er weinig spelers transfervrij zijn vertrokken”, besluit Aalbers.
Update 10 december 2010 10:50 uur – ‘Goossens ziet wintertransfer niet zitten’
Een tussentijds vertrek van NEC’er John Goossens naar Swansea City in januari lijkt van de baan. Hoewel de Eredivionist en Engelse promovendus deze week een akkoord bereikten over de overgang van de middenvelder, zegt Johan Wins, zaakwaarnemer van Goossens, zaterdag in het AD dat zijn cliënt het seizoen waarschijnlijk ‘gewoon’ afmaakt in Nijmegen. "We hebben nog nooit contact gehad met Swansea", aldus Wins.