De linksbackpositie was vrijdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle duidelijk de achilleshiel van NEC. Daar komt verandering in. De Nijmeegse club gaat zich versterken met linksback Kevin Garcia. De 26-jarige Spanjaard wordt zaterdag medisch gekeurd, meldt Voetbal International.

Garcia is transfervrij na een vertrek bij het Griekse Panetolikos. Eerder kwam hij uit voor Real Mallorca. Vrijdag startte NEC met Robin Buwalda als linksback. Hij werd na rust vervangen door Mikael Dyrestam. Beiden zijn eigenlijk centrale verdedigers.

Update – 8-8-2016 – 0:03
Kevin Garcia Martinez ondergaat maandag het tweede deel van zijn medische keuring. Dat meldt het AD. Vrijdag werd de linksback ook al gekeurd, maar toen was er niet genoeg tijd om alle testen te doen. Als de Spanjaard de keuring doorstaat, wordt hij hoogstwaarschijnlijk de nieuwe linksback van NEC.

Update – 9-8-2016 – 16:38

Kevin Garcia Martinez heeft de medische keuring doorstaan bij NEC, maar hij wordt niet de nieuwe linksback. De club vindt de verdediger niet fit genoeg, meldt De Gelderlander. "Hij heeft drie, vier weken nodig om fit te worden", vertelt technisch manager Danny Hoekman. "Dan plaats ik vraagtekens bij zijn instelling."

Foto: Rob Koppers