Jasper Cillessen maakte vorig seizoen furore in zijn eerste jaar als doelman van NEC, maar verruilt Nijmegen deze zomer mogelijk alweer voor Genk, waar de plaatselijke KRC op zoek is naar een eventuele opvolger voor Thibaut Courtois. Laatstgenoemde (19) staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse grootmacht Chelsea en de 22-jarige Cillessen, in het bezit van een tot 2014 doorlopend contract, is volgens het Algemeen Dagblad één van de gegadigde om het supertalent op te volgen bij de Belgische landskampioen.
Courtois had de vorige jaargang een aanzienlijke bijdrage aan het kampioenschap van de Genkies, wat hem onder meer een eerste invitatie van de Belgische bondscoach Georges Leekens opleverde. Inmiddels geniet de talentvolle sluitpost de interesse van Europese (sub)topclubs als Tottenham Hotspur, Schalke 04 en Chelsea, maar een transfer naar Stamford Bridge lijkt het meest in de maak volgens vader en zaakwaarnemer Thierry Courtois.
"Hij was vorige week bij Chelsea. Ik denk dat Chelsea en Genk wel tot een akkoord zullen komen en dat we dinsdag over een transfer kunnen praten”, aldus de belangenvertegenwoordiger van Courtois. Genk komt dit seizoen uit in de derde voorronde van de UEFA Champions League, het hoogste Europese podium.
Update zaterdag 16 juli, 19:50 uur – Courtois verlaat Genk definitief
Kevin Courtois laat Racing Genk definitief achter zich voor een avontuur bij de Britse topclub Chelsea. Bekend is nog niet of de Belgische sluitpost volgend seizoen op huurbasis zal uitkomen voor Genk. Zodoende lijkt een transfer van NEC’er Jasper Cillessen naar België nog altijd niet uitgesloten.