NEC heeft een nare smaak overgehouden aan het met 0-1 verloren oefenduel tegen Real Mallorca. De equipe van Alex Pastoor, die woensdagavond weinig indruk wist te maken, verloor linksback Rémy Amieux met een ogenschijnlijk zware blessure.
De 24-jarige Fransman, bezig aan zijn tweede seizoen in Nijmeegse dienst, viel in de wedstrijd tegen de Spaanse eilandbewoners in na een uur spelen, maar moest het veld niet veel later alweer ruimen na een onbesuisde aanslag van Ximo. ”Een schandalige overtreding”, oordeelde Pastoor tegenover Omroep Gelderland. ”Rémy heeft een bobbel op zijn kuit zitten, net boven zijn enkel.”
”We vrezen dat hij zijn kuitbeen heeft gebroken”, zei de 44-jarige keuzeheer. Een langdurige afwezigheid van Amieux zou een flinke streep door de rekening zijn voor de bespelers van De Goffert, daar de vleugelverdediger een vaste waarde is in de defensie en de bezetting mager is op die positie.
Update 15:10 uur – Blessure Amieux lijkt mee te vallen
De op het eerste oog zware kuitblessure van Rémy Amieux lijkt mee te vallen, zo meldt Omroep Gelderland donderdag. Het is nog onduidelijk wat de back precies mankeert. Doordat er een zwelling in zijn kuit zit, kan er nog geen verdere diagnose gesteld worden.