NEC-doelman Gabor Babos is niet van plan om na dit seizoen te stoppen met voetballen. De 37-jarige doelman is inmiddels al bezig aan zijn twintigste seizoen in het betaalde voetbal en wil er niet aan denken dat hij zou moeten stoppen. Dit liet hij weten aan SEG International.

"Ik hou van deze sport en probeer elke dag het beste uit mezelf te halen. In mijn twintigjarige loopbaan heb ik nooit een WK, EK of Champions League gespeeld, maar ik ben wel tevreden met wat ik heb bereikt. Ik voel me fit en als dat zo blijft, wil ik nog een paar jaar blijven keepen", aldus Babos.

Babos liet ook weten wie voor hem voorbeelden zijn in het keepersvak. Hieronder zijn top 5:

1) Peter Schmeichel, oud-doelman van onder meer Denemarken en Manchester United.
“Een keeper met een enorme uitstraling. Er stond echt iemand in het doel. Een voorbeeld.”
2) Iker Casillas, doelman Spanje en Real Madrid.
“Heeft ongelooflijke prestaties geleverd. Heeft al vroeg zijn debuut gemaakt en inmiddels al honderden wedstrijden gespeeld voor Real en Spanje. Hij is niet voor niks een stabiele factor bij Real en de nationale ploeg. Hij heeft alles al meegemaakt, alle prijzen gewonnen. Een held.”
3) Edwin van der Sar, oud-doelman van onder meer Oranje, Ajax en Manchester United.
“De beste keeper ooit van Nederland. Heeft een fantastische carrière gehad. Daarvan kan iedere prof alleen maar dromen. Een echte professional bovendien.“
4) Gianluigi Buffon, doelman Italië en Juventus.                    
“Heeft evenals Casillas ook alles al meegemaakt en gewonnen. Uitstekende keeper. Held in Italië.”
5) Maarten Stekelenburg, doelman Nederlands elftal en AS Roma.
“Heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Heel sterke keeper. Kwestie van tijd dat ook hij tot de absolute top gaat behoren.“

Babos gaf aan graag nog wat jaren te willen keepen op het hoogste niveau. Bij NEC is hij in het bezit van een  aflopend contract, waarvan hij hoopt dat de club uit Nijmegen deze verbintenis verlengt. "Ik hou van deze sport en probeer elke dag het beste uit mezelf te halen. In mijn twintigjarige loopbaan heb ik nooit een WK, EK of Champions League gespeeld, maar ik ben wel tevreden met wat ik heb bereikt. Ik voel me fit en als dat zo blijft, wil ik nog een paar jaar blijven keepen”, aldus de Hongaar.

Babos begon zijn loopbaan in 1992/1993 bij Sopron uit Hongarije. Vervolgens kwam hij via MTK Boedapest in 2000 bij NAC Breda terecht. Door zijn goede prestaties in Breda dwong hij in 2004 een transfer naar Feyenoord af. Na één seizoen Feyenoord werd hij verhuurd aan NEC, die hem een seizoen later definitief overnamen van de Rotterdammers. In totaal speelde de 27-voudig international tot dusver 505 competitieduels.

Update 2 maart 14:45 – Babos verlengt bij NEC

Gabor Babos heeft zijn contract bij NEC verlengd tot medio 2013. De ervaren doelman keept al sinds 2005 bij NEC en daar komt nu dus nog een jaar bij. De 37-jarige Babos liet eerder deze week al weten nog enkele seizoenen te willen blijven keepen. NEC stemde hiermee in en kwam met Babos tot een nieuwe overeenkomst die hem nog een jaar langer aan de club bindt.

"Ik vind dat een hele goede zaak", zegt trainer Alex Pastoor over de verlenging van Babos. "Hij heeft een hele bepalende rol. Niet alleen in het tegenhouden van de ballen, maar ook in de groep."