Aanvoerder Rens van Eijden was tegen MVV tweemaal trefzeker voor de Nijmegenaren. Het was helaas niet genoeg voor het kampioenschap aangezien Eindhoven won van Sparta.
“Het is inderdaad een tijdje terug dat ik twee keer heb gescoord. Ik heb zelf geen idee meer wanneer de laatste keer was”, grapt Van Eijden na afloop van het 1-4 gewonnen duel tegen de Maastrichtenaren. Hij was met de gelijkmaker en het doelpunt dat NEC op voorsprong zette enorm belangrijk voor de ploeg. “Het is geweldig om te zien dat er dan zo veel supporters staan te juichen. Het waren belangrijke momenten voor de ploeg.
Dat NEC slap aan de wedstrijd begon, had volgens Van Eijden niks met de kampioensdruk te maken. “Ik geloof niet dat het door de druk kwam. We hebben er alles aan gedaan om vandaag kampioen te worden. Het is mooi dat we het over twee weken thuis kunnen afmaken”, zegt Van Eijden overtuigend. Hij wil het liefste met 104 punten kampioen worden. Een statement neerzetten dat deze ploeg met vertrouwen in de eredivisie kan spelen. Als aanvoerder de schaal vasthouden. Een mooi beeld ligt in het vooruitzicht voor de speler die al zes seizoenen een vaste waarde is voor Nijmegen.