Het supporterscollectief heeft de eerste resultaten over hun uitsupportersonderzoek bekendgemaakt. Daarbij scoort het uitvak van NEC zeker niet slecht, aldus de 148 respondenten die de vragenlijst invulden.

De enquête van het supporterscollectief wordt beoordeeld op zes hoofdpunten: bereikbaarheid, gastvrijheid, sfeer, veiligheid, faciliteiten en catering. Dit is op basis van zo’n acht á tien wedstrijden, aangezien de enquête halverwege vorig seizoen is gestart. Op de punten bereikbaarheid en catering scoort NEC onder gemiddeld. Vooral de doorstroom bij de ingang van het uitvak wordt als hekelpunt genoemd. Het aanbod van de catering is daarnaast niet voldoende en ook is de prijs-kwaliteitsverhouding niet in balans.

Wat dan juist wel weer heel goed scoort zijn de faciliteiten. De plek in het stadion wordt als erg prettig ervaren en het zicht is meer dan prima. Alleen de toiletten mogen wel een opknapbeurt gebruiken, aldus de respondenten. Qua gastvrijheid, sfeer en veiligheid scoort NEC ongeveer op het gemiddelde. De benadering vanuit de thuissupporters mag beter, maar voor de rest zijn de uitsupporters meer dan te spreken over hun bezoek aan De Goffert.

Foto: Rob Koppers