RKC Waalwijk neemt geen uitsupporters mee naar de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen NEC. Ondanks de versoepelingen is het niet verantwoord dat uitsuppporters plaats nemen in het uitvak.

Dat heeft de lokale driehoek van Nijmegen beslist. Het heeft alles te maken met de instorting van het uitvak op 17 oktober tijdens de Gelderse derby. Jeroen Rengers, voorzitter van de Supportersvereniging, liet in de Jarda podcast nog weten dat de KNVB het gewoon eist dat er bezoekende fans mogen komen.

Uiteindelijk komen er dus geen Waalwijkse supporters op bezoek in Nijmegen. Het is de vraag hoe makkelijk NEC hier vanaf komt, zeker als straks grote clubs als FC Twente en Ajax zich gaan roeren. Mogelijk moet NEC alsnog ruimte beschikbaar stellen in andere vakken.

RKC teleurgesteld

De club uit Waalwijk laat via de clubwebsite weten teleurgesteld te zijn in het besluit: “RKC Waalwijk vindt het jammer dat bij de volledige terugkeer van supporters in de stadions geen uitpubliek bij deze wedstrijd mogelijk is, maar steunt tegelijkertijd het besluit dat veiligheid boven alles gaat.” Op het uitvak na mag de Goffert wel weer in zijn geheel gevuld zijn.

Foto: Rob Koppers