Dat NEC sinds de promotie een ongekende uitsupport heeft, is algemeen bekend. Ook dit jaar reizen de Nijmeegse fans het hele land door om hun club te steunen, zo blijkt uit de cijfers van Awaydays tot nu toe dit seizoen.

De Nijmegenaren doen het qua uitfans een stuk beter dan menig Eredivisieclub. NEC staat van alle Nederlandse clubs op de derde plek en moet alleen Ajax en Feyenoord boven zich dulden. Gemiddeld gaan er 723 Nijmeegse fans mee naar uitwedstrijden van NEC. Ondanks de enorme support wacht de ploeg van Rogier Meijer nog op de eerste officiële uitoverwinning van dit seizoen.

Kijken we naar de bezettingsraad van de uitvakken, dan moet NEC nog wel de nodige clubs voor zich laten. Met een keurige 84,2 procent staan de Nijmegenaren daar op een zevende plek. Die aantallen zijn enigszins vertekend doordat NEC grote uitvakken zoals bij PSV al heeft gehad, waardoor er dus een wat lager percentage staat.

Dit kalenderjaar staan alleen nog de uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en de bekerontmoeting tegen GVVV Veenendaal op het programma. In Zwolle kunnen er 500 fans plaatsnemen in het uitvak en daarvan is al meer dan de helft verkocht. Op woensdag 6 december zal het restant van AZ – NEC nog uitgespeeld gaan worden.

Foto: Orange Pictures