Zowel NEC O21 als NEC O18 nam het zaterdag op tegen FC Den Bosch. Voor beide ploegen stonden er andere dingen op het spel. Wat wel hetzelfde was, was het resultaat: bij beide wedstrijden een 2-1 overwinning voor NEC. Hiermee sluiten beide teams 2022 op een positieve manier af.

Voorafgaand leek er weinig meer op het spel te staan voor de Nijmegenaren. Plek vier was zeker en plek drie leek onhaalbaar. Het was een zwaar duel voor NEC, die door een grote ziekenboeg niet met de sterkste elf konden aantreden. Toch kwam de ploeg via Daan Maas net na rust op voorsprong. Den Bosch kwam nog terug, maar de ploeg van Mark Otten liet de kopjes niet hangen en maakte met nog ongeveer een kwartier te spelen de 2-1. Drie punten die je als ploeg ook moet eisen tegen een ploeg als Den Bosch.

Door de overwinning klimt NEC O21 alsnog naar plek 3. Voor FC Den Bosch O21 is dit een zware domper. De Brabanders begonnen het duel als nummer zes van de competitie, maar door de nederlaag klimmen Roda JC en VVV over de Bosschenaren heen, die daardoor degraderen. In het nieuwe jaar was al bekend dat Heerenveen, Cambuur en FC Emmen de competitie komen versterken. Daar komt Willem II O21 nog bij. Wellicht dat de Nijmegenaren na de winterstop opnieuw mee kunnen gaan doen om de bovenste plekken en dat er dan wel promotie in zit.

NEC O18 bezorgt smetje op kampioensfeest FC Den Bosch

Eerder op de middag speelde NEC O18 ook tegen FC Den Bosch. Hier waren de rollen omgedraaid. FC Den Bosch was officieus al kampioen, terwijl voor NEC O18 eenzelfde soort scenario kon ontstaan als voor Den Bosch O21. Een stunt was dus nodig en die kwam er ook. Onder toeziend oog van een hoop toeschouwers in stadion De Vliert konden de Nijmegenaren een knappe 1-2 overwinning noteren. Ondanks de overwinning kroonde FC Den Bosch zich wel als kampioen. Het doelsaldo van de Brabanders was groot genoeg om Excelsior voor te blijven.

Het voetbal was van beide kanten niet goed en dus werd het een fysiek duel met veel lange ballen. NEC kwam met 0-2 voor door doelpunten van Bo Geurts en Giorgio Ghiani. Voor de rust stond de eindstand van 1-2 al op het bord: een mooie teamprestatie van NEC O18. Voetballen met passie en emotie is sowieso iets waar de ploeg van Kevin Moeliker om bekend staat. Door de overwinning sluit NEC de competitie af als nummer vijf en kijkt het positief vooruit naar het nieuwe jaar.

Overige uitslagen:

NEC O16 – AFC O16: 2-1
NEC O13 – FC Twente/Heracles O13: 3-0