Man of the match tegen Jong FC Utrecht was rechtsback Bart van Rooij. Na vaak aan de basis te hebben gestaan van vele kansen die er niet in gingen maakte de jongeling vrijdagavond zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie. ”Dat ik met het hoofd scoor is heel bijzonder.”

”Ze gunnen het mij allemaal”, was de veelzeggende reactie van de jonge verdediger na zijn eerste goal voor NEC. Hij is dit seizoen niet de enige vleuegelverdediger die opvalt in Nijmegen. Linksback El Karouani gaf de assist: ”Souf en ik op de zijkanten mogen de gehele kant bestrijden en dat bevalt goed", aldus de jongeling tegenover de camera van FOX Sports.

Ondanks de vele goede voorzetten wacht Van Rooij nog altijd op zijn eerste assist. Ook deze wedstrijd weer legde hij de bal meermaals klaar, dit keer voor onder andere Okita en Janga. ”Ik wacht nog steeds op mijn eerste assist. Ik denk zij maken hem niet, dan ga ik zelf een keer de zestien in. En ja, hij valt mooi op mijn hoofd.” 

Ondanks de 1-4 overwinning wil de jonge back niet te hard van stapel lopen: ”Je ziet dat Utrecht best grote kansen creëert en ondanks de 1-0 hebben we geluk dat ze verder niet scoren, gelukkig maken we snel de 1-1, alleen daarna ook wanneer ze met tien man komen zie je dat ze nog grote kansen krijgen. Daar moeten we wat strikter op zijn. Het aanvalsspel was blij vlagen goed en dat moeten we doorzetten.” Persoonlijk wil van Rooij vlammen bij NEC en met dit team mee doen om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: Rob Koppers