NEC is het seizoen voortvarend gestart. De Nijmegenaren wervelden vol overtuiging langs de amateurtak en dat is de laatste jaren wel eens anders geweest. Uiteindelijk bleef de stand steken op 1-13 en dat was niet eens geflatteerd. Uitblinker aan de zijde van de profs was Thibo Baeten, die liefst zes van de goals voor zijn rekening nam.

Bij NEC ontbraken Bart van Rooij, Jordy Bruijn en Rens van Eijden uit voorzorg. Mathias de Wolf en Cas Odenthal zijn revaliderende van een blessure. De ogen van de 200 aanwezige fans waren met name gericht op nieuwkomers Mikkel Duelund en Magnus Mattsson en dat bleek niet onterecht. Vooral Duelund, die als nummer tien in de 4-3-3 formatie fungeerde, kwam veelvuldig in het spel voor. Toch was het Mattsson die de score opende binnen tien minuten. Duelund zou later tekenen voor de 0-4 en 1-6.

Thibo Baeten kreeg van trainer Rogier Meijer de kans in de spitspositie en oogde gretig. Met een dubbele hattrick binnen een uur spelen had hij een flink aandeel in de overwinning, ondanks dat hij in het eerste kwartier nog drie keer stuitte op de goalie van de amateurs. In het tweede bedrijf – er werd drie keer een half uur gespeeld – speelde NEC met een heuse gelegenheidsdefensie. Joep van der Sluijs stond linksback, Javier Vet samen met Edgar Barreto centraal achterin en Souffian El Karouani speelde vanaf rechts. 

Op doel bij de profs kreeg Robin Roefs de kans. Hij zou de enige NEC’er zijn die de hele wedstrijd volmaakte. De jonge keeper pakte na driekwartier een strafschop, maar moest in de rebound zijn meerdere erkennen De scheidsrechter legde de bal op de stip na een handsbal van Barreto. Het was dat Thomas Beekman het vizier niet op scherp had staan waardoor de amateurs enigszins werden gespaard. Met een 1-10 tussenstand werd er na een uur voetballen weer een pauze ingelast.

Het laatste half uur wisselde Meijer weer vijfmaal. Ole Romeny mocht het vanuit de punt proberen en trok de lijn van voorganger Baeten door. Na 80 minuten zette hij de 1-11 op het scorebord. Uiteindelijk was het Elayis Tavsan die tekende voor het slotakkoord, kort nadat Kevin Bukusu had raak gekopt uit een hoekschop. Zaterdag speelt NEC alweer tegen AZ.

Doelpuntenmakers
0-1 Mattsson
0-2 Baeten
0-3 Baeten
0-4 Duelund
0-5 Baeten
1-5 Rebound strafschop amateurs
1-6 Duelund
1-7 Baeten
1-8 El Karouani
1-9 Baeten
1-10 Baeten
1-11 Romeny
1-12 Bukusu
1-13 Tavsan

Foto’s: Rob Koppers