NEC verloor zaterdagavond met 1-3 van SC Heerenveen. Gabor Babos was met enkele goede reddingen belangrijk voor zijn ploeg, maar kon niet voorkomen dat Heerenveen na de 1-0 kon uitlopen tot een marge van 1-3. De Hongaar baalde na afloop van de wedstrijd flink van de nederlaag.
"Het is gewoon heel zuur, zeker als je ziet dat we eerst op voorsprong komen”, aldus Babos tegenover Omroep Gelderland. Na de openingstreffer van NEC raakte Koolwijk geblesseerd en moest het veld verlaten. “Hij is een hele belangrijke speler voor ons. Daarna geeft Heerenveen een beetje gas en kantelt de wedstrijd in vijf minuten. In de counter valt dan nog de 1-3 en is het over en uit."
Babos was erg belangrijk voor zijn ploeg en hield NEC op vele momenten in de wedstrijd. "Persoonlijk ging het lekker, maar daar schiet ik niks mee op. Het gaat om het team, we verliezen samen.” Het gat met Heerenveen is inmiddels nog maar een punt, waardoor een plaats in de play-offs steeds meer in gevaar komt. “Onze doelstelling blijft de play-offs halen, maar ons programma is niet het makkelijkste. We zullen na 34 wedstrijden zien waar we eindigen."