Ivan Marquez was andermaal de uitblinker zondagmiddag, toen hij het met ‘zijn club’ NEC opnam tegen Feyenoord. De verdediger gaf achterin amper tot niets weg en was met zijn goal wederom belangrijk in het veiligstellen van een punt. Dat leverde hem opnieuw een plekje op in het AD Elftal van de Week. Marquez is nu met twee goals de clubtopscorer van NEC…

“Haha, zo noemde iedereen me al. Maar de trainer zei ook dat ze me heel snel in moeten halen. Daar ben ik het wel mee eens”, zei Marquez na afloop van het duel. Een duel met twee gezichten, zag ook Marquez. “Het is een top-drie club, we hadden het het eerste half uur heel zwaar. Maar uiteindelijk konden we voor de winst gaan toen we het duel onder controle kregen. Een punt was uiteindelijk prima.”

Feyenoord startte dus uitstekend. “Dat was ook wat ik verwachtte, maar na onze goal kwamen zij niet meer op het niveau dat zij horen te halen. Dat kwam ook door ons goede positiespel en de compacte verdediging.” Uit dat positiespel kreeg NEC een paar goede kansen, maar de goal viel opnieuw uit een – afgeslagen – corner. “Ik train hier wel op met Oussie (Oussama Tannane, red.). Ik wachtte lang, kwam goed voor m’n man en tikte hem binnen. Ik was zo blij.”

Die blijdschap kwam mede door de aanwezigheid van zijn vrienden. “Zij waren in Nederland. Ik zei ze voor de wedstrijd nog dat ik zou gaan scoren. Dat dat dan gebeurt, in eigen huis, voor onze fanatieke fans. Het voelde geweldig.” Marquez heeft al vaker uitgesproken graag bij NEC te blijven. Dat standpunt is onveranderd. “Ik denk dat het wel goedkomt wat betreft contractverlenging”, gaf Márquez te kennen. “Ik wil graag blijven en NEC wil me graag behouden. Maar eerst moet mijn zaakwaarnemer kijken naar de aanbieding die de club doet. Ik voel me in elk geval hier heel erg thuis en wil nog veel meer bereiken met de club.”

Trainer Rogier Meijer gaf na de wedstrijd ook aan bijzonder trots te zijn op de prestaties van Marquez. “De voorhoede kan veel van hem leren, want als je met alles wat je hebt je voor de bal gooit heb je meer kans om te scoren. Het is gewoon genieten met hem in het veld. Hij levert zoveel passie en ook nog eens met kwaliteit. Hij staat echt symbool voor deze ploeg. Of ik bang ben dat hij naar een andere club gaat? Hij wil hier blijven en NEC wil met hem door. Dat lijkt me een simpele rekensom. Het is een mooie taak voor de organisatie daar snel iets mee te doen.”

Foto: Rob Koppers