Het is de week van de wereldgoals bij NEC. Calvin Verdonk zette NEC zaterdagmiddag op schitterende wijze op voorsprong. De Nijmegenaren hielden stand en trokken de zege tegen de tien man van FC Twente over de streep.

De linksback trof kort na rust doel met een vrije trap van 30 meter afstand die de Twentse doelman Lars Unnerstall te machtig was. “Toen ik de bal raakte dacht ik al, die kan er wel eens invliegen”, begint Verdonk na afloop. “Normaal scoor ik bijna nooit, dus ik wist ook niet hoe ik moest juichen. Toen zag ik de trainer staan en vloog hem in de armen. We hebben een goede band samen. Ik wilde vorige week tegen Feyenoord ook al een vrije trap nemen, maar deze lag er lekkerder voor. Iedereen zei al dat ik hem moest nemen en de bal een goede zwabber moest geven.”

“Dit is denk ik wel de mooiste uit mijn carriére. Dat weet ik eigenlijk wel zeker, haha.” Sem Steijn dacht dat als Verdonk de vrije trap nog vijftien keer zou nemen, dat de bal er dan niet nog eens in zou gaan. “Nee, dat denk ik niet. Ik denk zeker nog wel vijf keer. Op de training en in kleine partijtjes oefen ik vaak met dit soort vrije trappen en alle keepers hebben er moeite mee. We hebben sowieso hele goede vrije trappennemers. Daar hebben we niet echt afspraken over, dat ligt aan het moment in de wedstrijd.”

Na het gelijkspel tegen Feyenoord en de bekerwinst op Go Ahead Eagles sluit NEC de week fantastisch af. “Ik denk dat veel mensen dat niet hadden gedacht. Wijzelf weten wat we kunnen en het vertrouwen is groot. We zijn op dit moment gewoon heel moeilijk te verslaan.” Mag er dan ook al een beetje over Europees voetbal worden gepraat in Nijmegen? “Nou, dat weet ik nog niet”, lacht de linksback. “Dat zien we aan het einde van het seizoen. We moeten wel omhoog gaan kijken nu. Ik denk dat we niet onder doen voor de concurrenten voor play-offs om Europees voetbal.”

Aflopend contract

Verdonk kent sowieso een sterk seizoen op de linksbackpositie. Na afloop tegen Twente werd hij dan ook terecht toegezongen door het publiek. “Ik heb een hele goede band met de mensen in Nijmegen. Ik zit al wat langer bij de club. Dat voelt ontzettend goed. Ik voel heel veel liefde van de supporters. Die heb ik altijd al gevoeld. Dit seizoen valt gewoon alles op z’n plek. De agressiviteit en de wil om te winnen. Daar houdt het publiek van. Ik wil altijd alles geven voor de club.”

Toch moeten de fans gaan hopen op een langer verblijf van Verdonk. De linksachter beschikt namelijk over een aflopend contract. “Ik word dit jaar 27. Op dit moment is het 50/50. NEC zal waarschijnlijk mijn optie lichten en dan zullen we kijken waarnaar het leidt. Ik heb het in ieder geval naar mijn zin, maar ik kom ook op een leeftijd dat ik nog een stap naar het buitenland kan maken. Het voelt een beetje als nu of nooit. Ik weet niet of ik volgend seizoen weer zo’n goed seizoen draai. Dus het is logisch om aan een volgende stap te denken”, sluit Verdonk af.

Foto: Rob Koppers