Bij FC Twente staan ze weer met beide benen op de grond. Na de goede wedstrijd tegen AZ van vorige week verloren de Tukkers twee keer op rij: eerst in de beker tegen PSV en zaterdag van NEC. De Nijmegenaren konden na afloop op lof rekenen van de bezoekers uit Enschede.

Smaakmaker van FC Twente, Sem Steijn, gaf na de verloren wedstrijd tegen NEC zijn complimenten aan de Nijmegenaren. “We hebben wel wat kansjes gehad, maar zijn niet echt tot honderd procent kansen gekomen vandaag. We hebben er alles aan willen doen. Je moet ook kijken wat een tegenstander doet. Misschien was dit NEC wel beter dan het AZ van vorige week. Als je ziet hoe wij er met tien man toch nog een wedstrijd van weten te maken, mogen we onszelf ook wel een compliment geven. Je hebt er niks aan, maar dat vind ik nog het enigszins positieve vandaag”, aldus de middenvelder tegenover Voetbal International

Rode kaart

Vooraf was Twente natuurlijk favoriet voor het duel, maar de Tukkers konden deze rol niet waarmaken. “Ik denk niet dat jullie vooraf dachten: die gaan ze even met 3-0 oprollen. We horen hier normaal wel te winnen, maar het mocht vandaag niet zo zijn.” Daar had de rode kaart voor verdediger Max Bruns ook mee te maken. Hij kreeg in eerste instantie geel, maar later werd die kaart door de VAR omgetoverd tot een rode prent. “Heel jammer, die verpest voor ons een beetje de wedstrijd. Voor hem (Bruns, red.) een leermoment, dat weet-ie zelf ook.”

Maar volgens Steijn lag het niet aan de rode kaart, dat Twente aan het eind met lege handen stond. “We kwamen de eerste helft moeilijk tot kansen. We deden bepaalde dingen niet goed. Hadden meer in de halfspaces moeten lopen, zoals wij dat noemen, om zo tot kansen te komen. Dat deden we de eerste helft niet goed, ik ook niet. De afstemming was daarin niet helemaal goed. Na rust is het zonde dat die vrije trap er zo invliegt, in de kruising. Als je die bal nog vijftig keer neerlegt, schiet hij hem er niet nog een keer in.”

Foto: Orange Pictures