NEC is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen FC Twente. In de eigen Goffert werd het 4-2 voor de ploeg uit Enschede.
De Nijmegenaren begonnen de wedstrijd uitstekend. Sibum opende de score na negen minuten die een vrije trap van John Goossens in het doel werkte. De bezoekers herstelden zich echter en een kleine tien minuten later stond de gelijkmaker op de borden. Ruiz schoot vanaf de rand van de zestien binnen.
Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen op meer, maar Vleminckx voor NEC en Ruiz namens Twente kwamen nog niet tot scoren. Vijf minuten voor rust was het wel raak. Nacer Chadli bediende Janko, die voor de 2-1 tekende. Nog voor de pauze breidde Twente de score uit door een penalty van Ruiz, nadat Luuk de Jong gewillig naar de grond was gegaan.

In de tweede helft bracht Vlemickx de spanning terug in de wedstrijd door een kwartier voor tijd zijn twaalfde competitietreffer binnen te schieten. Janko zorgde kort daarna voor de beslissing door een voorzet van Chadli binnen te koppen. De meeste aandacht was echter voor Ruiz, die zich verstapte en het veld geblesseerd verliet.
Voor foto’s klik hier.
Bron: Novum