Ron Jans baalt na afloop van FC Twente – NEC. Zijn ploeg uit Enschede zat, zeker de eerste helft, niet goed in de wedstrijd. “Ik schrok van mijn eigen ploeg. NEC speelde anders dan in de laatste wedstrijd, met vier man achterin en met een hoge druk. Wij maakten verkeerde keuzes en legden de verantwoordelijkheid te veel bij Lars Unnerstal”, aldus Jans tegenover ESPN.

Op de vraag wat de reden is waarom Twente vandaag verliest, noemt Jans twee dingen. “Allereerst Mattijs Branderhorst en het zelf in de val lopen van hoe wij vaak zelf ook scoren. De tegenstander vroeg in de opbouw al dwingen tot fouten, tot balverlies dwingen en dan zelf scoren. Op die manier krijgen we er nu zelf twee tegen, waarbij één daarvan er wel heel lullig uitzag.”

De trainer was te spreken over de manier van voetballen van NEC. “Ik vond NEC goed onder onze druk uit voetballen. Dan zie je dat ze veel voetballend vermogen hebben en dan moet je honderd procent scherp zijn en kort erop zitten. Dat werd in de loop van de eerste helft wel beter, maar zeker in de eerste 25 minuten was NEC de betere ploeg.” In de tweede helft begon het meer te lopen bij FC Twente. “We begonnen hartstikke goed aan de tweede helft. Alleen elke keer als je in het ritme komt, dan doe je jezelf pijn door goals tegen te krijgen, na de 1-1 zaten we echt goed in de wedstrijd. Het gaat alleen mis door een fout en dan speelt NEC de dovende tijd uit, helaas.”