FC Twente komt zaterdag op bezoek in De Goffert. De ploeg uit Enschede staat derde en zal dus naar waarschijnlijkheid een flinke kluif worden voor NEC.

Wel kreeg de ploeg van trainer Joseph Oosting een bittere pil te verwerken deze week. Waar NEC wél won in de beker, werd Twente uitgeschakeld door PSV. Dat was nog een bekerwedstrijd uit de derde ronde. Deze werd eerder afgelast door de slechte weersomstandigheden. Maar Twente wil de rug weer rechten tegen NEC. Tegenover De Gelderlander vertelt Oosting dat dat niet zomaar gaat gebeuren. “NEC is lastig te verslaan. Ze hebben een goed, gedisciplineerd middenveld en veel snelheid. We kunnen ons nu volledig focussen op de competitie en daar moet alles voor wijken.”

Twente moet het zaterdag wel doen zonder Robin Pröpper. De aanvoerder is geschorst. Verder is het nog maar de vraag of Mees Hilgers erbij is. De verdediger was de hele week ziek, maar trainde vrijdag wel weer mee. Tegen PSV in de beker wisselde Oosting van formatie. Hij lijkt tegen NEC terug te gaan naar het vertrouwde 4-3-3. “Die kans is groot, zonder daar nu al uitspraken over te doen. Ik wil een twinkeling zien bij mijn spelers. Ik doe niet ingewikkeld en heb geen dubbele agenda, maar ik wil bepaalde zaken nog even bekijken, voordat ik daarover iets zeg. We gaan in elk geval terug naar onze eigen manier van voetballen.”

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstal; Brenet, Hilgers, Bruns, Regeer; Kjolo, Steijn, Sadilek; Rots, Ugalde, Vlap.

Foto: Rob Koppers