NEC gaat in de winter een nieuwe spits halen, maar ook in andere linies is de spoeling dun. In de Jarda Podcast komt de krapte van de selectie ter sprake en stelde data-expert Bart Frouws dat ook de verdediging en het middenveld misschien versterking kunnen gebruiken. Daarbij noemde hij twee spelers.

“Ik zat te denken welke spelers je zou kunnen halen in de winterstop. Iemand als Syb van Ottele speelt nooit bij Heerenveen. Ik weet niet of het überhaupt een optie is om hem terug te halen voor een half jaar, maar als je achterin iets meer ruimte wil hebben, zou dat kunnen. Van Ottele weet hoe NEC in elkaar steekt en dan is hij ook weer in zijn eigen omgeving. Dan heb je net wat meer ruimte achterin.”

Een andere speler die Frouws noemt is Francesco Antonucci, die bij Feyenoord mag uitkijken naar een uitleenbeurt. “Hij kan op het middenveld voor aanvallende impulsen zorgen. Hij heeft ervaring in de Keuken Kampioen Divisie en deed het goed bij FC Volendam. Ik dacht: dat is misschien een optie. Alleen al zodat je wat meer te kiezen hebt, al zal Feyenoord misschien ook eisen stellen wat speeltijd betreft.”

NEC heeft niet veel geld en wil vooral voor ene spits de markt opgaan. Toch zou een extra speler hier en daar geen overbodige luxe zijn, denkt Frouws. “Ik zou voor huur gaan zodat je in ieder geval even wat meer keuze hebt”, vervolgde Frouws, die een statistiek deelde dat NEC dit seizoen tot nu toe de minste spelers inzette en ook het laatste wisselt van alle clubs. “Dat zal misschien ook een gevolg zijn van de krappe selectie en de weinige keuzes. Meijer houdt vaak lang vast aan zijn basiself.”

Luister hieronder naar de hele Jarda Podcast:

Foto: Rob Koppers