Hoewel de clubleiding van NEC voor de winterstop aangaf dat de kans op nieuwe spelers minimaal is, krijgen deze week toch twee spelers de kans om een contract af te dwingen.
Karim El Mourabet (23) en Emil Lyng (21, foto) trainen deze week bij de Nijmeegse club mee. El Mourabet is een centrale verdediger, die momenteel transfervrij is, en vorig seizoen onder contract stond bij het Franse FC Nantes. In het verleden kwam hij in totaal twaalf duels uit voor Jong Frankrijk. Lyng is een Deense jeugdinternational van Lille. Hij is een rechtsbenige buitenspeler.
‘Beide spelers krijgen deze week de kans’, bevestigde Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, tegenover Voetbal International. ‘We volgen ze al langere tijd, en op deze manier kunnen we ze bij onze eigen selectie aan het werk zien.’
Het is overigens nog onduidelijk wanneer de clubleiding met Lorenzo Davids, Mark Otten en Bas Sibum om de tafel gaat. Het drietal beschikt over een aflopende verbintenis in Nijmegen en heeft van NEC te horen gekregen dat de club de intentie heeft om met hen verder te gaan, maar tot op heden resulteerde dit nog niet in concrete contractvoorstellen.
Bron: VI.nl