Transfernieuws vandaag vanuit De Goffert. NEC legt verdediger Nathaniel Will (foto) van Ajax vast en huurt middenvelder Niki Zimling van Udinese voor één jaar.
Hoewel NEC Zimling al langer kende, heeft de Deen op het trainingskamp in Curaçao zijn kwaliteiten nogmaals bevestigd. Tijdens de onderhandelingen hebben alle partijen water bij de wijn gedaan, waardoor de 25-jarige speler binnen de financiële bandbreedte van NEC voor de club kan uitkomen. Zimling reageert verheugd op zijn transfer: “Het technische en snelle voetbal in Nederland ligt mij wel en de manier waarop NEC zijn interesse toonde, gaf voor mij de doorslag. Die vier dagen in Curaçao en de persoonlijke begeleiding, van onder meer Carlos Aalbers, lieten me zien hoe de werkwijze van NEC is. Uiteraard gaf mijn landgenoot Lasse Schöne me alle antwoorden op de vragen die ik had, dus dat was makkelijk. Ik hoop me snel in Nijmegen te vestigen en kan niet wachten tot de 1e training eind juni begint.”
 
Daarnaast contracteert NEC Nathaniel Will. De 21-jarige rechtsback komt transfervrij over van Ajax en tekent een contract voor een periode van twee jaar met een optie voor nog twee jaar. Will doorliep de gehele jeugdopleiding bij Ajax en was afgelopen seizoen als aanvoerder actief in Jong Ajax. Will reageert enthousiast over zijn transfer naar Nijmegen: “NEC is een mooie club. Enkele familieleden wonen in en rondom Nijmegen en ik ben in het verleden ook al eerder bij een thuiswedstrijd geweest. Mijn oom is er zelfs nog even sportarts geweest! Kortom: ik heb dus wel wat met de club. De gesprekken die ik o.a. met Robbie Wielaert, Dennis Gentenaar maar ook met John Goossens heb gehad, bevestigden voor mij dat de club vol potentie zit en dat we er ondanks het afgelopen matige seizoen, het komend jaar iets moois van gaan maken. Ik wil daar als speler onderdeel van zijn!”
 
NEC is verheugd met deze dubbelslag de selectie te hebben versterkt en zal op de transfermarkt blijven rondkijken, zodat het team van Wiljan Vloet goed aan het seizoen 2010-2011 kan gaan beginnen.
Bron: NEC-Nijmegen.nl