Na het vertrek van Rens van Eijden naar Dinamo Moskou was NEC op zoek naar een centrale verdediger. Maandag werd bekend dat NEC Dario Dumic tot het eind van dit seizoen huurt van het Deense Brøndby. Vier dagen later versterkte NEC zich met Mikael Dyrestam, die een contract tekende voor anderhalf jaar met een optie tot nog een extra jaar. De spelers zullen bij de meesten niet bekend zijn, en dat vraagt om een kennismaking.

Dumic
Dario Dumic is een 1,93 meter lange centrumverdediger die bekend staat om zijn fysieke kwaliteiten. In 2010 maakte Dumic de overstap van Norwich City naar het Deense Brøndby. Hier verdiende hij een basisplaats en kwam hij tot 106 officiële optredens. Sinds zijn zeventiende was Dumic een vaste waarde voor de nationale jeugdelftallen van Denemarken, hiervoor kwam hij meer dan 30 keer in actie. Dumic, geboren is in Sarajevo, gaf al meerdere keren aan dat hij graag voor het nationale elftal van Bosnië zou willen uitkomen. Daar heeft hij de kans vooralsnog niet voor gekregen.

Mede door komst van ex-Liverpool-verdediger Daniel Agger werd Dumic overbodig voor Brøndby, en krijgt hij nu door middel van een verhuurperiode van een half jaar de kans om zich te laten zien bij NEC. De 23-jarige verdediger mocht na nog maar twee trainingen al in de basis starten tegen FC Groningen. Daarbij liet hij een frisse indruk achter.

Dyrestam
Mikael Dyrestam is net als Dumic een centrale verdediger, waardoor ze meteen elkaars concurrent zijn. De moeder van Dyrestam komt uit Guinee, en zijn vader uit Zweden. Voor Zweden speelde hij twee oefenwedstrijden, maar hij twijfelt om voor het nationale elftal van Guinee te gaan spelen. De 24-jarige verdediger begon zijn clubloopbaan bij IFK Goteborg, waar hij op zijn zeventiende debuteerde. In 4 seizoenen speelde hij 45 wedstrijden en won hij twee keer de Zweedse beker.

In 2013 verkaste Dyrestam naar het Noorse Aaleslunds FK, waar hij 41 keer in actie kwam. Zijn contract liep af in december, waardoor NEC de 1,86 meter lange verdediger transfervrij kon overnemen. Een opvallend feitje is dat Dyrestam vorig seizoen het vaakst de bal veroverde in de Noorse competitie, dat geeft natuurlijk hoop voor zijn toekomst bij NEC.

Wij wensen Dumic en Dyrestam succes in Nijmegen!