Volgens Omroep Gelderland staat NEC op het punt twee centrale verdedigers over te nemen. Het zou gaan om Ivan Marquez en Rodrigo Guth. Marquez zou al in Nijmegen zijn om zijn komst naar NEC definitief te maken. De Spanjaard kwam afgelopen seizoen uit voor het Poolse Cracovia Krakow. Braziliaan Guth zou op huurbasis naar NEC komen; de Braziliaanse verdediger, die ook een Duits paspoort heeft, staat onder contract bij Atalanta Bergamo.

Ivan Marquez, 27 jaar, speelt sinds drie seizoenen in Polen. Na twee jaar bij Korona Kielce te hebben gespeeld maakte hij de overstap naar Cracovia Krakow waar hij afgelopen seizoen 17 keer in actie kwam. In zijn tijd in Spanje kwam de verdediger uit voor onder andere Osasuna en Valencia.

De andere verdediger die NEC op het punt staat om op huurbasis over te nemen, is Rodrigo Guth. Eerder op de dag werd door ForzaNEC ook al de link gelegd naar de jonge verdediger. De jongeling met twee paspoorten maar met jeugdinterlands voor Brazilië, is eigendom van Atalanta Bergamo. Afgelopen seizoen speelde de 20-jarige verdediger op huurbasis bij Pescara in de Serie B. Hij maakte zijn debuut op 2 november 2020 in de wedstrijd tegen Lecce en speelde uiteindelijk 24 wedstrijden voor Pescara.