Jong NEC heeft maandagavond ook de twaalfde wedstrijd van het seizoen verloren. Op een natte en matig bezochte Eendracht haalde Jong FC Groningen relatief eenvoudig de drie punten op. De aanwezigheid van een groot aantal eerste elftalspelers ten spijt.
Bij rust stond het in Nijmegen 0-2 voor de gasten door doeplunten van Groningers Matias Jones en Robby Holder. Bij beide doelpunten zag back Dammyano Grootfaam er ongelukkig uit. De jongeling verscheen de tweede helft dan ook niet meer aan de aftrap.
Wel stonden daar onder meer Leroy George, Melvin Platje, Zoltán Szélesi, Navarone Foor en Cayfano Latupeirissa. Ook de van een blessure herstelde Remy Amieux maakte de negentig minuten vol. Het mocht niet baten voor de geplaagde beloftenploeg. Na de Groningse 0-3 van Tim Keurntjes in de tweede helft maakte Leroy George nog wel direct daarna een goal. Uit een moeilijke hoek schoof hij vanaf links, al vallend, de 1-3 binnen.
Het was echter geen moment aanleiding voor een spannend slot van de wedstrijd. Drie minuten voor tijd pegelde Esmat Shanwary nog wel de 2-3 binnen van een meter of twintig maar dichtbij een punt waren de Nijmegenaren eigenlijk geen moment. 
Puntloos en met 47 tegengoals in 12 wedstrijden hunkert de ploeg van trainer Jack de Gier naar de winterstop. Jong NEC treft in 2011 alleen nog Jong Vitesse, volgende week maandag.