Joël Tshibamba heeft zich teruggeknokt. De aanvaller werd vorig jaar gedumpt door NEC en FC Oss, vertrok naar Polen en speelt vanaf volgend seizoen voor landskampioen Lech Poznán. “Ik hoop dat NEC nu heeft geleerd hoe ze met talent moeten omgaan”, zei Tshibamba in AD/Sportwereld.
De aanvaller mocht in de winter transfervrij vertrekken naar Arka Gdynia, dat hem na twaalf duels alweer kwijtraakte aan Lech Poznán. “Ik heb hier voor vier jaar getekend, maar ik hoop binnen drie seizoenen opnieuw een mooie stap te maken”, zegt Tshibamba. “Engeland, Spanje, Duitsland, het lijkt me fantastisch.”
Toch zit de dribbelaar nog met een vervelend gevoel over NEC en FC Oss. “Ik had voor NEC zó belangrijk kunnen zijn”, gelooft Tshibamba. “Weet je, ik ken mijn kwaliteiten. Ben een jongen van de stad en ik wilde mijn club helpen. Alleen moest ik van trainer Dwight Lodeweges in het tweede blijven.” Hij vertrok naar FC Oss, waar hij na een incident met Karim Fachtali ook werd weggestuurd.
“Iedereen die bij die training aanwezig was, heeft gezien dat Karim mij sloeg. Waarom? Omdat hij een jaloers en egoïstisch persoon is”, geeft Tshibamba openheid van zaken. “Ik heb hem nooit geslagen, maar moest wel terug naar Nijmegen. Met het stempel ‘onhandelbare jongen’ op mijn voorhoofd. Eigenlijk verwachtte ik dat bevriende ploeggenoten in Oss het voor me zouden opnemen, maar dat is nooit gebeurd, ook al wisten zij dat ik niks had gedaan.”