Rogier Meijer zag met zijn eigen ogen een waar spektakelstuk in de Kuip woensdagavond. Zijn ploeg stond lange tijd met 0-2 voor tegen Feyenoord, maar na nog eens zes doelpunten, een rode kaart en een strafschoppenreeks waren het de Rotterdammers die doorbekerden ten koste van NEC. “Het was ons niet gegund vandaag, verzuchtte Meijer na afloop.

Voor de camera’s van ESPN probeerde Meijer alles wat hem zojuist voorbij schoot op het veld op een rijtje te zetten. “Er is zoveel gebeurd. Het was een gekkenhuis zowel op als langs het veld. Uiteindelijk trekken we aan het kortste eind na penalty’s, maar we hebben het eigenlijk verzuimd af te maken in de normale speeltijd. Daar hadden we de overwinning over de streep moeten trekken.”

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd draaide de wedstrijd volledig om. Een rode kaart en penalty hielpen de thuisploeg in het zadel en meteen daarna viel de gelijkmaker. Mag dat zo kort tegen het einde wel gebeuren? “Ik baal er meer van dat we met 11 man niet goed verdedigen waardoor het 1-2 wordt. Dan ontstaat er hier (De Kuip, red.) iets waar je alleen maar over kan praten als je hier geweest bent. Dat rolt van de tribunes af. Gelijk daarna krijg je die 2-2 om de oren en dan weet je dat het nog een lange avond wordt”, verzucht Meijer.

Machtige Mattijs

Ondanks verschillende tegenslagen voor NEC bleven de mannen van Meijer erin geloven. “Dit zijn wel echt strijders moet ik zeggen. Ze gaan voor elkaar door het vuur. De veerkracht die je toont met tien man is echt formidabel. Dan hoop je, zeker als ook je ziet hoe Mattijs (Branderhorst, red) heeft gekeept, dat je na penalty’s wint. Helaas was ons dat niet gegund.”

De man van de wedstrijd was zonder meer de doelman van NEC. Branderhorst redde 23x in de Kuip en hield zijn ploeg zo meermaals op de been. “Hij heeft hoe dan ook een fantastische wedstrijd gekeept. Een overwinning was de bekroning daarvan geweest. Dat had hij zeker verdiend. Maar strafschoppen blijven toch een loterij.”

De NEC’ers hadden wel getraind op penalty’s en het vertrouwen in een goede afloop was er daarom nog steevast. “Mattijs (Branderhorst, red) en Jordy (Bruijn, red) wisten wat van Timon Wellenreuther, dus we wisten hoe we ze wilden gaan schieten. Uiteindelijk komen er meerdere factoren bij kijken, zoals spanning en noem maar op.”

Schlemiel

De schlemiel van de avond werd Ilias Bronkhorst. Hij was degene die bij NEC een strafschop miste waardoor Feyenoord er met de volle buit vandoor ging. “Dat is enorm balen voor hem, maar hij was wel een van de jongens die zijn vinger opstak om er eentje te nemen. Na zo’n wedstrijd en zoveel strijd tekent hem dat echt. Missen kan altijd.”

Tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet voor NEC en dat realiseert Meijer zich maar al te goed. “In voetbal draait het uiteindelijk om winnen en dat hebben we niet gedaan. Ondanks dat ben ik echt heel erg trots op wat we als ploeg hebben laten zien”, sluit Meijer af.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures