NEC staat voor een spannend seizoensslot. De Nijmegenaren versloegen met Go Ahead Eagles een directe concurrent voor de achtste plek en nu wacht een uitwedstrijd tegen PSV. Rogier Meijer heeft een positief gevoel over het duel. “Maar iedereen weet hoeveel kwaliteit zij hebben.”

De overwinning op de Eagles was pas de derde in de eigen Goffert deze Eredivisie. Na afloop werd dit ook duidelijk in het stadion. “Een mix van opluchting, blijdschap en ontlading. Die was ook zichtbaar op het veld bij zowel ons als staf als bij de spelers en natuurlijk bij het publiek.”

“Iedereen was erg blij voor Ibrahim Cissoko. Dat doelpunt werd hem enorm gegund. Na de wedstrijd zag je dat iedereen blij was met een belangrijke overwinning en helemaal omdat het ook thuis was. Op het moment dat we die goal maken, en dat hebben we ook weleens andersom gehad dit seizoen, geeft dat gewoon een lekker gevoel.”

Tegenstander

Om plek acht te halen kan NEC bij winst woensdag een hele grote stap in de goede richting zetten. Met PSV als tegenstander is dat echter niet makkelijk weet ook Meijer. “PSV is een van de beste ploegen van Nederland, dat lijkt mij duidelijk. Ze spelen hun laatste thuiswedstrijd en zitten nu in een aparte situatie met Ajax. Ze hadden zondag een goede stap kunnen zetten en dat is ze niet gelukt. Dat zal wel een klap voor ze zijn geweest, maar voorin hebben zij zoveel kwaliteit lopen. Wij moeten zien dat we in die wedstrijd blijven. Er zullen kansen komen en die moeten we pakken. Eerst maar eens zorgen dat we het goed hebben staan en zien hoe de wedstrijd loopt. We zullen ook kijken naar wat er op de andere velden gebeurt, dat is namelijk ook niet geheel onbelangrijk.”

In zijn eigen ploeg lijkt de 40-jarige oefenmeester niet veel te hoeven veranderen. “Onze ploeg zal niet heel veel verschillen met wat we de afgelopen weken gezien hebben denk ik zo. We moeten even kijken want we hadden vandaag wat twijfelgevallen. De basis blijft waarschijnlijk wel hetzelfde. De formatie hangt af van de spelers die beschikbaar zijn en daarnaast hoef ik PSV daarin niet wijzer te maken op dit moment.”

“Ik denk dat we een hartstikke goed seizoen hebben met z’n allen, ook als we de play-offs niet halen. We kwamen van een achtste plek in de eerste divisie en nu gaan we voor plek acht in de Eredivisie, dat zegt een hoop. We hebben ons als team maar ook individueel goed ontwikkelt. Als we de play-offs halen hebben we echt een geweldig seizoen, maar we doen tot de laatste speelronde mee om Europees voetbal en alleen dat al is een geweldige prestatie”, sluit Meijer trots af.

Foto: Rob Koppers