NEC onder 15-2 heeft een bewogen weekend achter de rug. Het schaduwelftal keek weken uit naar een trip naar Boedapest, maar zag die reis in het water vallen. O15-2 won vervolgens wel het vervangende toernooi in Ede, waardoor het weekend alsnog positief eindigde.

Het team keek al lang uit naar het toetje van het seizoen: een internationaal toernooi in Boedapest en de bijhorende reis, mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Afgelopen weekend was het zover, maar vrijdagochtend al kwam de teleurstelling. Door een grote technische storing op het vliegveld van Boedapest werd de vlucht van O15-2 geannuleerd. Daardoor viel deelname aan het toernooi in duigen.

Ruim drie uur later was er een oplossing: een toernooi voor topamateurs bij DTS Ede waar NEC door de omstandigheden ook aan mocht deelnemen. Om toch het idee van een trainingskamp te krijgen, sloeg het team vanaf vrijdag het kamp op op Papendal. De volgende morgen reisde de ploeg al vroeg af naar Ede voor het toernooi, want de eerste wedstrijden begonnen al om 09:00 uur. De uitslagen op een rijtje:

Poulefase:
NEC – Hoogland 2-1
NEC – Bennekom 1-0
NEC – FC Trias 2-1
NEC – Zeeburgia O13 3-0
NEC – Elinkwijk 5-0
NEC – NVC 4-0
De laatste poulewedstrijd werd met 1-0 verloren

De selectie van NEC onder 15-2:
Stan van Ballegooij
Djoi van Blijdeveen
Rens Clarijs
Danny Disveld
Daniël van Egmond
Tijn Janssen
Tygo Kersten
Camiel van de Klok
Kalle van Kuetsem
Luuk van Megen
Joep Melchers
Nidal Nouri
Senne Schevers
Sam Sow
Gijs Stolwijk
Laurens Vink
Tobias de Vries
Sam Wardenaar

Foto’s: NEC/FC Oss