NEC heeft het jaar 2020 in mineur afgesloten. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde een hemeltergend slechte wedstrijd tegen TOP Oss: 0-1. Daardoor kwam er ook een einde aan de lange ongeslagen reeks van de Nijmegenaren.

Trainer Meijer voerde ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht één wijziging door. Syb van Ottele nam de plek over van Kevin Bukusu, die niet volledig fit was. De andere tien namen bleven hetzelfde wat betekende dat Meijer vasthield aan het 4-3-3-systeem waar ook weer een plek was ingeruimd voor Edgar Barreto. Mathias de Wolf zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Bij TOP Oss begonnen twee spelers op de bank die eigendom zijn van NEC: Lion Kalentjev en Brian Vogelzang. Beide heren worden de rest van het seizoen verhuurd aan TOP Oss.

In een erg gezapige eerste helft waren de kansen aan beide kanten erg schaars. Ballen kwamen niet aan en loopacties werden vroegtijdig afgestopt. De enige wapenfeiten aan de kant van NEC waren kleine mogelijkheden voor Van Ottele en Barreto, Beide schoten verdwenen echter over de goal van de doelman van TOP Oss. De grootste kans voor NEC kwam voor de voeten van Jonathan Okita, waar keeper Geens attent op reageerde.

Daar waar NEC dacht met een gelijke stand de kleedkamers in te gaan, kwam TOP Oss in de blessuretijd op voorsprong. Nadat een kopbal van Kyvon Leidsman niet goed kon worden weggewerkt door Norbert Alblas en Souffian El Karouani met wat pech ertussen kwam, schoot Leidsman van dichtbij raak.

Na rust leek NEC er vol op te gaan, maar dit bleef beperkt tot vijf minuten waar een rollertje van Okita het enige kansje was aan Nijmeegse zijde. TOP Oss bleef goed tegenhouden en zorgde er collectief voor dat NEC niks kon klaarspelen. Ook na het inbrengen van onder andere Beekman en De Wolf, bleef NEC machteloos en kon het geen vuist maken. De enige grote kans na rust kwam tien minuten voor tijd voor de voeten van El Karouani, maar ook zijn inzet werd gekeerd door doelman Geens.

Ondanks veel aandringen in de slotfase was NEC niet bij machte om door de Osse verdediging te breken, en na vijf minuten blessuretijd floot Edgar Bijl af voor het einde van deze erg slechte wedstrijd aan Nijmeegse zijde. Deze blamage betekende voor NEC het eerste verlies sinds bijna vier maanden. 
SC Telstar is op 3 januari de volgende tegenstander, tot die tijd hebben trainer Meijer en zijn spelers de tijd om deze wedstrijd te laten bezinken om in het nieuwe jaar weer aan te mogen treden.

Foto: Rob Koppers