Mattijs Branderhorst is officieel gepresenteerd bij FC Utrecht. De doelman uit Tiel verdedigde de afgelopen jaren het doel van NEC, maar verlengde zijn contract na dit seizoen niet. In de Domstad tekent hij voor twee jaar.

Branderhorst kwam in januari 2019 op huurbasis naar NEC om het keepersprobleem in Nijmegen op te lossen. Dit deed hij met verve en in de zomer stapte hij dan ook transfervrij over van Willem II naar NEC. In de Keizerstad verloor hij in eerste instantie de concurrentiestrijd van Norbert Alblas, maar knokte hij zich daarna terug in de basis.

De 29-jarige doelman was een belangrijke schakel in het team dat promotie naar de Eredivisie wist te bewerkstelligen. Op het hoogste niveau zette Branderhorst zijn goede vorm door. Hij was een van de beste spelers bij NEC in het seizoen 2021/22 en werd dan ook uitgeroepen tot Speler van het Seizoen.

Cillessen

Na de zomer zag de wereld er echter ineens heel anders uit. NEC kreeg de kans om Jasper Cillessen terug te halen naar Nijmegen en dat lieten zij zich geen twee keer zeggen. Hierdoor verdween Branderhorst naar de bank en moest hij genoegen nemen met een plek als reservedoelman. Desondanks wist hij zich nog altijd te onderscheiden. Zo keepte hij een wereldpot tegen Feyenoord in de beker en bleef hij een publiekslieveling in De Goffert.

Wegens het gebrek aan speeltijd koos de doelman ervoor om zijn contract niet te verlengen. Hierdoor kon hij transfervrij een nieuwe club uitkiezen. Deze keuze is dus gevallen op FC Utrecht.

Foto: Orange Pictures