Met de komst van Jordy Bruijn en Elayis Tavsan is NEC uiteraard nog niet klaar op de transfermarkt. Mathias De Wolf is – ondanks wat vertraging – in aantocht en er gaat nog meer gebeuren in Nijmegen. Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft tegen ForzaNEC een update over onder anderen nieuwe versterkingen, Bas Kuipers, Ole Romeny en Jonathan Okita.

Volgens Van Schaik, die tijdens zijn vakantie met Edgar Barreto sprak, zit ‘fase 1’ van de transferperiode erop. "De transfer van Anthony Musaba was belangrijk voor de club, die geeft financieel wat rust. Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Door de transfer van Anthony is een groot deel van die problemen verholpen, maar door corona is er meer ellende. Dat betekent dat we aan de bak moeten. Maar de eerste buitenkansjes op de markt, zeker op de markt van talenten, die hebben we binnengehaald."

De directeur doelt daarmee op Bruijn en Tavsan, maar ook op de aanstaande komst van De Wolf en de contractverlenging van Bart van Rooij en spoedig waarschijnlijk ook die van Dirk Proper. "Dat was in de eerste fase de prioriteit voor deze zomer. We hebben nu twee spelers gehaald, bijna drie. Nu gaan we fase 2 in en zo bouwen we door. We willen nu de volgende posities invullen. Aan de andere kant wordt er in Engeland en Spanje nog gevoetbald, daar moet de markt nog op gang komen. We kunnen het geld maar één keer uitgeven. Als we iets doen, moet dat met honderd procent overtuiging zijn. We moeten de markt heel secuur afgaan."

De Wolf
De Belgische middenvelder Mathias De Wolf leek al eerder op weg naar NEC en zou zelfs al gekeurd zijn, maar een officieel bericht ontbreekt nog altijd. "Af en toe kunnen dat soort transfers wat langer duren. We hebben continu contact met de speler. Er spelen veel dingen rondom zo’n contract, ook omdat hij nu nog bij een andere club onder contract staat. De handtekening staat nog niet, daar gaat het om. Maar Mathias is een speler met enorm veel kwaliteiten die we al langer op de korrel hebben. Het is goed om te zien dat we die categorie spelers kunnen interesseren voor NEC."

Seizoenkaarten
Tot slot een positief bericht over de seizoenkaartverkoop. NEC zit al bijna aan de 4400 verkochte kaarten. "Dat is echt ongekend", jubelde Van Schaik. "Ik ben tijdens mijn vakantie elke dag op de hoogte gehouden. Vorig jaar zaten we op ongeveer 4700 tot 4800 seizoenkaarten. Als we dat evenaren, dat zou uniek zijn. De achterban toont veel vertrouwen in de club nu het zo hard nodig is. Het zorgt voor veel energie bij de club. Een stukje trots en geloof in dit jonge team. Nu moeten wij dat vertrouwen terugbetalen, zo voelen we dat ook."

Rest nog de vraag of en hoe al die seizoenkaarthouders in augustus naar binnen kunnen bij de eerste competitiewedstrijd. "We gaan er alles aan doen om in ieder geval iedereen met een seizoenkaart naar binnen te laten. De spelregels zijn duidelijk, nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat we binnen die spelregels met 5000 tot 6000 mensen naar een wedstrijd kunnen kijken. We hebben vandaag nog gesproken over een pilot die we gaan doen in het stadion. NEC is een van de zeven clubs. Tijdens een oefenwedstrijd wordt er in één of twee vakken iets getest, bijvoorbeeld in- en uitstroom of hoe je anderhalve meter op voorwaarden kan loslaten. Bijvoorbeeld met kinderen of gezinnen. We hebben nu 4400 seizoenkaarten verkocht en iets meer dan 1000 businesskaarten. We gaan er alles aan doen om die mensen allemaal binnen te laten. Daarvoor gaan we ook met de supporters in gesprek."

Foto’s: Rob Koppers