NEC begon de Eredivisie slecht met twee nederlagen tegen Excelsior en Heracles. Afgelopen weekend werd RKC in de eigen Goffert verslagen, maar desondanks hoopt men bij de Nijmeegse club nog op versterkingen voor de selectie van trainer Rogier Meijer. Hoog tijd dus voor een nieuwe editie van het transferdagboek.

Te beginnen met een speler die vorig seizoen bij NEC speelde. Nany Dimata maakt volgens Spaanse media de overstap van RCD Espanyol naar FC Utrecht. In de Domstad zijn ze na de recordtransfer van Anastasios Douvikas nog op zoek naar een nieuwe spits en daarbij zijn zij uitgekomen bij de 25-jarige Belg. Naar verluidt wordt er zo’n één miljoen euro neergelegd voor Dimata.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volgens de Italiaanse transferjournalist Nicolò Schira is Elayis Tavsan nu dan echt op weg naar Hellas Verona. Hij meldt dat de buitenspeler van NEC ‘nog maar één stap verwijderd is’ van een transfer naar de club in de Italiaanse Serie A. De interesse van de club uit Verona speelt al langer, maar echt concreet werd het nog niet.

Met het einde van de transferperiode in zicht kijken de fans van NEC uit naar nieuwe aanwinsten. Technisch directeur Carlos Aalbers voorspelde afgelopen weekend ‘een hectische week’, maar op het nieuws over Patrik Wålemark na (die naar SC Heerenveen vertrekt) is het nog redelijk stil in Nijmegen. De Nijmegenaren lijken nog op zoek te zijn naar een vleugelspeler en een centrale verdediger. Voor de laatste positie gaat het gerucht dat er ‘een verdediger met Oranje-ervaring’ naar De Goffert zou komen.

NEC heeft nog tot en met 1 september om nieuwe spelers vast te leggen. Dan eindigt de transferperiode. Komt er een drukke Deadline Day aan voor de Nijmegenaren of moet trainer Rogier Meijer het met deze selectie doen tot aan de winterstop?

Foto: Orange Pictures