Terwijl het nieuwe voetbalseizoen nadert, is NEC druk bezig op de transfermarkt. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, het ene geloofwaardiger dan het andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden, hieronder in een nieuw deel van ons Transferdagboek.

Te beginnen met een heel bijzonder gerucht. Thibo Baeten, officieel tot 1 juli nog eigendom van NEC, is hard op weg naar Go Ahead Eagles. De Eagles, die ook druk bezig zijn met de komst van Joris Kramer, hebben hun oog laten vallen op Thibo Baeten. De Belgische spits tekende in januari 2021 een contract in Nijmegen, maar kwam niet verder dan één goal in tien KKD-wedstrijden.

Baeten werd verhuurd aan het Italiaanse Torino en Beerschot uit België. In de huurdeal met Beerschot zat ook een koopoptie. De Belgische club besloot enkele maanden terug al om deze optie te lichten. Nog voordat zij Baeten op 1 juli definitief kunnen overnemen tegen een minimaal bedrag, heeft Eagles zich al gemeld bij Beerschot. De 21-jarige spits zou persoonlijk al rond zijn met de rood-gelen. Als Beerschot Baeten daadwerkelijk verkoopt, zal dat zeker voor meer geld zijn dan de koopoptie. Baeten scoorde dit seizoen in twintig competitiewedstrijden elf doelpunten.

Dan naar een wel heel opvallend ‘gerucht’: Mohamed Ihattaren zou woensdag zijn gespot in het centrum van Nijmegen. Wat de pas 21-jarige aanvallende middenvelder daar deed is niet bekend, maar door verschillende supporters werd de Marokkaan gelinkt aan NEC. Ihattaren, wiens carrière bol staat van problemen, staat nog onder contract bij Juventus en komt uit de jeugd van PSV.

De aanvallende middenvelder werd uitgeleend aan UC Sampdoria en Ajax en allebei de huurdeals verliepen desastreus. Telkens keerde Ihattaren met veel problemen terug bij Juventus. Er is niks concreets rondom deze transfer, maar opvallend is het zeker.

Mattijs Branderhorst heeft getekend bij FC Utrecht. Dat maakte de club uit de Domstad dinsdag bekend. Zoals eerder al gemeld was deze transfer een kwestie van tijd en nu is het dan ook officieel. Branderhorst was transfervrij en tekent een contract tot de zomer van 2026 bij Utrecht.