Het seizoen 2024/25 is vrijdagochtend ook voor NEC begonnen. Op de achtergrond is de club bezig met transferzaken. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, de een geloofwaardiger dan de ander. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden. Daarom zijn we terug met een nieuw deel van ons Transferdagboek.

NEC presenteerde onlangs doelman Stijn van Gassel. Na het vertrek van Jasper Cillessen naar het Spaanse Las Palmas handelde NEC snel en voegde de oud-Excelsior doelman toe aan de selectie van trainer Rogier Meijer. Ook werd dinsdag Luc Nieuwenhuijs binnengehaald. De 17-jarige aanvaller komt over uit de jeugd van Vitesse. Beide heren stonden vrijdag gelijk op het veld tijdens de eerste training.

Geruchten

Men verwacht dat na het EK het transfervuurwerk zal komen, maar de geruchtenmolen in Nijmegen is al wel op gang. Volgens Volendam Inside heeft NEC serieuze interesse is Calvin Twigt. De middenvelder van Volendam, die ook actief is voor Jong Oranje, heeft nog een contract tot 2026. Twigt weet wel hoe het is om te scoren in de Goffert. In het knotsgekke duel tegen Volendam wat in 3-3 eindigde scoorde de 21-jarige verdediger een schitterende vrije trap.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Ar’Jany Martha van Ajax wordt ook veelvuldig genoemd. NEC heeft volgens FC Update-journalist Mounir Boualin interesse getoond in de verdediger van de Amsterdammers. Martha speelde vorig seizoen 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en gaf daarin twee assists. Martha zal Sontje Hansen nog wel goed kennen, want het zijn neven! In de wedstrijd NEC – Ajax speelde de twee tegen elkaar. Voor hen een bijzonder weerzien, maar ze zouden nu zelfs teamgenoten kunnen worden. Martha is eerder door Dick Advocaat opgeroepen voor het nationale team van Curaçao. Sontje Hansen is nog actief bij Jong Oranje.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

NEC lijkt in een ver gevorderd stadium te verkeren met William Balikwisha. Balikwisha speelt bij het Belgische Standard Luik. Daar speelde hij 30 wedstrijden en gaf hij slechts een assist en maakte hij ook maar een goal. De 25-jarige Congolees kan uit de voeten op de ’10’ positie. Wellicht dat hij van mede-Congolees Jonathan Okita wat goede verhalen heeft gekregen van de club. NEC-watcher voor Voetbal International Sander Janssen sprak met Carlos Aalbers en de technisch directeur ontkende dit gerucht.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Ook valt in de wandelgangen de naam Naci Ünüvar. Hij zou naar NEC kunnen, maar volgens Tim van Duijn, Journalist bij Voetbal International, heeft Meijer een andere speler als voorkeur op die positie. Wellicht is dat dus Balikwisha. De tijd zal het leren.