Terwijl het nieuwe voetbalseizoen nadert, is NEC druk bezig op de transfermarkt. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, het ene geloofwaardiger dan het andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden, hieronder in een nieuw deel van ons Transferdagboek.

Wat is er allemaal gebeurd in de afgelopen week? Nou, best wel wat. Zo zagen we smaakmaker Oussama Tannane vertrekken naar Qatar. Een groot verlies voor NEC, maar wij hebben een aantal mogelijke vervangers verzameld om het gat van Tannane op te vullen. Niet te vergeten maakte NEC ook de terugkeer van Bram Nuytinck wereldkundig. De 33-jarige verdediger uit Heumen keert na elf jaar weer terug in Nijmegen, nadat hij transfervrij was door zijn degradatie met UC Sampdoria. Nuytinck tekent een contract tot medio 2026.

Laatste nieuws

NEC is zeker nog niet klaar op de transfermarkt. Het was in dat opzicht ook een rumoerige week bij NEC. Te beginnen met de Japanse spits, Koki Ogawa. NEC lijkt zo goed als rond met de 25-jarige spits uit Japan. Het zou gaan over een huurdeal met een optie tot koop. NEC is al rond met Ogawa en zijn huidige werkgever, alleen moet Ogawa nog het nodige papierwerk in orde brengen. Als hij 1 juli afscheid neemt van zijn huidige club, komt hij richting Nederland en staat enkel de medische keuring een overgang nog in de weg.

Een ander gerucht is dat NEC haar oog heeft laten vallen op de 21-jarige Soumaila Bakayoko. De spits uit Ivoorkust speelt bij Neuchâtel Xamax FCS, een club uit het tweede niveau van Zwitserland. Mocht NEC de spits willen overnemen, zal er wel een transfersom betaald moeten worden. De Ivoriaan heeft nog een contract tot medio 2024 in Zwitserland.

NEC is niet alleen bezig met het binnenhalen van spelers. Nadat sterkhouder Tannane deze week vertrok, kwam ook het gerucht naar buiten dat Maccabi Haifa, uit Israël, interesse zou hebben in Philippe Sandler. Dit wordt gemeld door MHOD 1913 op hun kanalen. De verdediger heeft nog een contract tot 2025 in Nijmegen en zijn waarde wordt door Transfermarkt geschat op 1,8 miljoen. In Israël zou Sandler samen kunnen gaan spelen met landgenoot Tjaronn Chery.

Wat betreft ex-NEC’ers Jordy Bruijn en Mattijs Branderhorst is er nog niks bekend. De heren zitten sinds hun transfervrije vertrek bij NEC allebei nog zonder club. Echter, zingt de naam van Branderhorst wel rond in Utrecht, maar vooralsnog is er niets concreets gemeld over deze transfer.