Het belooft een drukke transferzomer te worden bij NEC nu er een Eredivisie-waardig elftal op de been moet worden gebracht. Er komen veel geruchten rond de Nijmeegse club, het een geloofwaardiger dan de andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen we de berichten die misschien beter met een korreltje zout genomen kunnen worden hieronder in een Transferdagboek.

De naam van Mikkel Duelund valt bij NEC. We hebben het hier over een 23-jarige Deense aanvallende middenvelder. Duelund speelt bij Dynamo Kiev. Opvallend is dat de middenvelder tweebenig is en ook uit de voeten lijkt te kunnen als links- of rechtsbuiten. Het zou best kunnen dat Duelund voor de laatstgenoemde posities naar NEC komt, aangezien de Nijmegenaren een overschot aan middenvelders hebben. De Deen volgt NEC ook al op Instagram, dus de kans is groot dat we deze jongen binnenkort in een NEC-shirt zien.

Update: Mikkel Duelund is inmiddels al gepresenteerd bij NEC! Lees hier meer.

Daarnaast wordt de naam van Magnus Mattsson genoemd. Ook hij is NEC recentelijk gaan volgen op Instagram. De 22-jarige Deense linksbuiten speelt bij Silkeborg IF op het tweede niveau van Denemarken. Afgelopen seizoen maakte hij 22 doelpunten in 30 wedstrijden over alle competities. Mattsson is tevens aanvoerder van zijn ploeg.

Hij komt waarschijnlijk toch niet. Klaas-Jan Huntelaar leek echt op weg naar Nijmegen, maar het lijkt erop dat dit niet gaat gebeuren. We zeggen niks met zekerheid, maar we kunnen best aannemen dat dit niet gaat gebeuren. De kans is ook aannemelijk dat ‘The Hunter’ gewoon stopt met voetbal. Dan vissen FC Twente en SC Heerenveen ook achter het net. De Graafschap lijkt niet meer mee te doen in de strijd om Huntelaar.

Het leek er even op dat FC Volendam zich gaat versterken met Norbert Alblas. Het contract van Alblas liep af en het was al snel duidelijk dat die niet meer verlengd ging worden. ForzaNEC vroeg aan de keeper of het klopte dat hij in gesprek was met Volendam en hij liet weten dat hij en zijn zaakwaarnemer hier niets concreets over weten. Hij werd zaterdag nog wel bij een fotosessie gespot bij de Eendracht. In de komende dagen/weken wordt hier meer over duidelijk.