Terwijl het nieuwe voetbalseizoen nadert, is NEC druk bezig op de transfermarkt. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, het ene geloofwaardiger dan het andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden, hieronder in een nieuw deel van ons Transferdagboek.

NEC is al druk bezig geweest op de transfermarkt. Nog tijdens het seizoen 2022/23 presenteerden de Nijmegenaren de eerste nieuwe aanwinsten. Mees Hoedemakers en Sontje Hansen kwamen allebei transfervrij over van respectievelijk SC Cambuur en Ajax. In de tussentijd verkocht NEC ook Ibrahim Cissoko voor zo’n 3 miljoen euro. Een ongekend bedrag voor NEC-begrippen. Niet veel later werd de Noor Lars Olden Larsen naar Nijmegen gehaald.

Daarnaast zijn er ook nog spelers die deze zomer gratis de deur achter zich dicht deden in De Goffert. Denk daarbij aan Jordy Bruijn en Mattijs Branderhorst. Zij hebben beiden nog geen club gevonden, maar ook dat nieuws houden we nauwlettend in de gaten. Souffian El Karouani en Iván Márquez vonden allebei al wel een nieuwe broodheer: zij spelen volgend seizoen bij FC Utrecht en 1. FC Nürnberg.

Over naar de actualiteit. Buitenspeler Elayis Tavsan wordt gelinkt aan het Poolse Lech Poznań. Tavsan is momenteel druk bezig om zich met Jong Oranje voor te bereiden op het EK onder 21. Poznań, getraind door John van den Brom, verloor deze zomer hun smaakmaker Michal Skoras aan Club Brugge en is dus opzoek naar een vervanger. Een stap naar Polen lijkt niet geheel voor de hand liggend, maar Poznań speelt ook volgend seizoen Europees voetbal. Met een Nederlandse trainer aan het roer kan het voor Tavsan nog wel eens een interessante optie zijn.