Na de belabberde competitiestart tegen Excelsior wordt de roep om nieuwe spelers steeds luider. Dat betekent dat de geruchtenmolen weer begint de draaien, vandaar deze nieuwe versie van het transferdagboek waarin we je op de hoogte houden van al het transfernieuws rondom NEC.

De clubloze Bas Dost wordt door de NOS in verband gebracht met NEC. In de Jarda Podcast werd hij ook geopperd als nieuwe spits van de Nijmegenaren. Zo stelde Julian Paardekooper het volgende: “Er moet ook gewoon heel snel een spits bij, wat voor kaliber dat ook is, in ieder geval iemand met kwaliteit. Daar moet je dan je speelstijl op aanpassen, maar op enkel Lars Olden Larsen, Koki Ogawa en Magnus Mattsson kun je niet gaan bouwen.” Hoe realistisch een komst van Dost naar Nijmegen is valt nog maar te bezien, maar met een mogelijk vertrekkende Pedro Marques is het aantrekken van een spits broodnodig.

Daarnaast meldde de NOS nog dat NEC bezig zou zijn met een verdediger die voor het Nederlands elftal is uitgekomen. Inmiddels hebben zij dit stuk verwijderd uit het artikel, waardoor het des te interessanter is. Wie de verdediger is of waar hij nu speelt is niet bekend. Enorm gissen dus.

Uitgaande transfer

Een vertrek van Elayis Tavsan lijkt ver weg. Er is momenteel geen concrete interesse voor de rechtsbuiten. Nu Tavsan ook geblesseerd is geraakt is NEC erg dun bezet aan de rechterkant. Tavsan zou terug kunnen komen, maar of hij na september voor NEC speelt is nog de vraag. “Je moet rekening houden met Elayis, die graag een stap wil maken”, legt Carlos Aalbers uit. “Op dit moment is daar niets concreets in, maar we moeten ons daar wel op voorbereiden. Anders staat hij gewoon nog een jaar onder contract.”