Terwijl het nieuwe voetbalseizoen nadert, is NEC druk bezig op de transfermarkt. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, het ene geloofwaardiger dan het andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden, hieronder in een nieuw deel van ons Transferdagboek.

Trainer Rogier Meijer liet afgelopen week weten dat hij snel transfernieuws verwacht. Dat werd ook wel tijd, want na een vurig begin van de transferperiode is het nu al een tijdje stil in Nijmegen. “Soms denken we dat een transfer rondkomt, maar dan komt er weer iets tussen en duurt het zetten van de handtekening toch weer een paar dagen langer. We zijn druk bezig”, voegde Meijer daar nog aan toe.

Te beginnen met een mogelijke uitgaande transfer. Elayis Tavsan kan NEC deze zomer weleens gaan verlaten. Het Italiaanse Hellas Verona en het Turkse Besiktas hebben een bod uitgebracht op de rechtsbuiten van NEC, meldt Voetbal International. Daarnaast is er ook interesse vanuit Engeland voor de buitenspeler. Tavsan kon vorige zomer al vertrekken en ook toen was Besiktas concreet, maar de aanvaller koos er toen zelf voor om in Nijmegen te blijven. Om welke bedragen het gaat is onbekend. Eerder kwam naar buiten dat het Poolse Lech Poznan geïnteresseerd is in Tavsan.

Dan een gerucht vanuit Nigeria. Daar wordt Anthony Anioke gelinkt aan NEC. Anioke is een Nigeriaanse verdediger die speelt voor Akwa United, een team uitkomend op het hoogste niveau van het Afrikaanse land. Sports Light Hub, een twitteraccount dat het Nigeriaanse voetbalnieuws in de gaten houdt, meldt dat NEC interesse zou hebben in de verdediger. Hoe serieus dit is, is natuurlijk maar de vraag, maar de Nijmegenaren zoeken natuurlijk wel naar defensieve versterkingen, dus geheel onlogisch klinkt het niet.

Volgens 1908.nl mag Alireza Jahanbakhsh vertrekken bij Feyenoord. De Iraanse rechtsbuiten zou komend seizoen niet meer zeker zijn van een basisplaats en strijkt naar verluidt een hoop salaris op in Rotterdam. Op sociale media hopen NEC-fans gelijk op een terugkeer van de aanvaller, die tussen 2013 en 2015 in het rood-groen-zwart speelde. Gerry van Campen, stadionspeaker in De Goffert, probeert Jahanbakhsh te overtuigen van een terugkeer naar Nijmegen: “Kom maar naar huis. We ontvangen je hier met open armen”, schrijft hij op Twitter.