Het belooft een drukke transferzomer te worden bij NEC nu er een Eredivisie-waardig elftal op de been moet worden gebracht. Er komen veel geruchten rond de Nijmeegse club, het een geloofwaardiger dan de andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen we de berichten die misschien beter met een korreltje zout genomen kunnen worden hieronder in een Transferdagboek.

Klaas-Jan Huntelaar naar NEC? De Gelderlander meldde deze week dat NEC interesse zou hebben in Huntelaar. De TD van NEC, Ted van Leeuwen, kent de spits. Hij haalde in 2003 ‘The Hunter’ bij AGOVV binnen. Van Leeuwen wilde er tegen het dagblad echter niks over kwijt. ”Ik ga niet in op geruchten, maar dat Klaas-Jan en ik goed met elkaar kunnen opschieten, dat is bekend.” Als NEC echt interesse zou hebben dan kunnen ze aan de bak. De Graafschap, SC Heerenveen en FC Twente zouden de komst van Huntelaar ook zien zitten.

#bringferdyback. Sinds zijn komst in 2018 willen supporters iedere zomer maar één aanwinst zien. Ferdy Druijf! In zijn periode bij NEC groeide hij uit tot publiekslieveling. Dat kwam met name door zijn vele doelpunten. In achttien wedstrijden scoorde de spits vijftien keer. Dat zijn goede cijfers. De spits speelde vorig seizoen voor KV Mechelen waar hij werd gehuurd van AZ. We hebben al eens de kans besproken dat Druijf terug zou keren naar NEC. Dat bericht lees je hier.

NEC zou interesse hebben in Fede Vico. Wie? Van Leeuwen houdt er wel van op spelers uit Spanje te halen. Zo wordt vanuit het makelaarswereldje gesuggereerd dat Fede Vico op het lijstje van Van Leeuwen zou staan. De 26-jarige Vico is een Spaanse aanvallende middenvelder. Hij kwam vorig seizoen uit voor Granada waar hij twintig wedstrijden voor speelden. In de Copa del Rey scoorde hij nog tegen Barcelona. Het is een echte linkspoot die ook op linksbuiten kan spelen. Komt er na Christian Santos weer eens een Sambavoetballer in De Goffert?

Gaat Elayis Tavsan Europa in? Je hoeft maar iets van Turkije in je stamboom te hebben en profvoetballer te zijn en alle Turkse voetbalclubs hebben interesse in je. Tavsan tekende vorige zomer bij NEC waar hij een goed seizoen draaide. Met elf goals en zeven assists deed Tavsan het naar behoren. De aanvaller kende een wat ongelukkig einde van het seizoen door blessureleed. Vanuit Turkije verscheen donderdag er een tweet waarin stond dat Tavsan een principeakkoord zou hebben bereikt met Beşiktaş. Serieuze Turkse media hebben hier nog niks over gemeld en Ted van Leeuwen, daar is-ie weer, zei woensdag dat er nog niks concreet is rond de aanvaller. De tweet werd door een andere Turkse journalist ontkend.