Het vorige seizoen is nog maar net voorbij als we ons alweer mogen gaan opmaken voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen. NEC heeft tot op heden nog maar weinig te doen gehad op de transfermarkt. Veel geruchten circuleren rond de Nijmeegse club, de een geloofwaardiger dan de ander. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws verzamelen wij de berichten, die soms beter met een korreltje zout genomen kunnen worden. Daarom zijn we terug met een nieuw deel van ons Transferdagboek.

Het is stil rondom de club. We moeten het dan ook maar met geruchten doen. Een van die geruchten is dat Romulo Cardoso op de Nijmeegse radar zit. Cardoso is een Braziliaanse spits dit uitkomt voor Göztepe in de Turkse eerste divisie. De spits speelde dertien wedstrijden waarin hij vijf keer trefzeker was en drie assists gaf. Volgens ‘Goztepe Medya’ op X zitten Hajduk Split, KV Mechelen en NEC achter deze spits aan. Het prijskaartje voor de spits lijkt dan weer vrij gortig voor NEC.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

NEC zou volgens FotbollDirekt ook interesse hebben in Michael Baidoo. Baidoo speelt bij het Zweedse Elfsborg en kan het best als aanvallende middenvelder uit de voeten. Baidoo zit nu op de helft van de Zweedse competitie, waarin hij twaalf wedstrijden speelde. Hij was drie keer aangever en vier keer zelf trefzeker. NEC zou niet de enige club zijn met interesse. Naar verluidt zouden ook Sheffield Wednesday, Maccabi Haifa, Ludogorets, Ferencvaros, Hull City, Middlesbrough en Luton Town de ’10’ op de radar hebben.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Dan binnenlands nieuws. Begin deze maand kwamen berichten naar buiten dat Jasper Cillessen NEC na twee seizoenen zal verlaten. Vooralsnog is het stil rondom de keeper, maar NEC lijkt wel alvast doorgeschakeld te hebben. Zo zouden de Nijmegenaren volgens Volendam Inside geïnteresseerd zijn in Nordin Bakker. De doelman van Almere City keepte een prima seizoen bij promovendus. Ook had hij een groot aandeel in de promotie van Almere in 2023.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Tot slot een wat verder gezocht nieuwtje. David Møller Wolfe, linksback van AZ, zou namelijk voor een overstap naar Bologna staan. De Italianen debuteren volgend seizoen in de Champions League en zijn druk op zoek naar versterkingen. AZ zou interesse hebben in NEC’er Calvin Verdonk, die deze zomer zijn ogen open houdt voor een mooie transfer. Het lijkt nu nog wat vergezocht, maar het kan snel gaan in de voetballerij.