Algemeen directeur Wilco van Schaik voorspelde het al: NEC beleeft tot nu toe een rustige transferzomer. Clubs als NAC Breda en De Graafschap, maar ook Go Ahead Eagles en SC Cambuur zijn bedrijvig op de transfermarkt. Met de komst van Jellert van Landschoot en het vertrek van Brahim Darri staat de teller bij NEC deze zomer – afgezien van teruggekeerde huurlingen – pas op acht mutaties.

Dat is de laatste jaren weleens anders geweest bij NEC, hoewel er twee jaar geleden op 8 juli ook pas acht mutaties waren gedaan. Vorig seizoen waren het er rond deze tijd van het jaar al veertien. Juli en augustus zijn voor clubs als NEC – die op de transfermarkt vooral reageren – vaak de drukke maanden. Toch lijkt het er niet op dat het heel druk gaat worden in Nijmegen.

Het grootste deel van de huidige selectie zal intact blijven en staat niet op de nominatie voor een vertrek. Darri moest als persona non grata vertrekken en is naast Lowie van Zundert de tweede speler met een doorlopend contract die NEC achter zich laat. De club hoopte eerder ook van Joey van den Berg af te komen, maar de routinier is wel begonnen aan de voorbereiding en van serieuze interesse van andere clubs lijkt geen sprake.

Verder is er vooral sprake van sluimerende interesse voor andere spelers. Voor Jonathan Okita is al maanden belangstelling uit het buitenland. In de winterstop sloeg NEC een bod uit Italië af, maar tot nu toe is er nog geen concrete interesse in de rechtsbuiten. Dat geldt ook voor Mike Trésor Ndayishimiye, Sven Braken en Mathias Bossaerts. TOP Oss hoopte ondertussen Ragnar Oratmangoen opnieuw te huren van NEC, maar de middenvelder gaat voorlopig voor zijn kans in Nijmegen.

NEC heeft in ieder geval een brede selectie staan met minimaal twee opties op iedere positie. Nieuwelingen lijken er pas te komen zodra een andere speler vertrekt, zoals nu het geval was bij Van Landschoot en Darri.

Bekijk hier ook het transferoverzicht van deze zomer.

Foto: Rob Koppers