De transfer van Gregor Breinburg naar LA Galaxy gaat mogelijk toch niet door. De middenvelder is er al uit, maar de onderhandelingen tussen de clubs verlopen stroef, meldt Voetbal International.

NEC had half december voor het eerst contact met LA Galaxy. “We zijn nu een maand verder’, zegt technisch manager Edwin de Kruijff van NEC tegen VI, “maar in die tijd is er weinig contact geweest. Wat mij betreft is dit een traject dat veel te lang duurt.”

Afgelopen weekend bracht LA Galaxy een nieuw bod uit, maar dat wees NEC af. “Het was niet veel hoger dan het voorgaande. Het bedrag zal substantieel omhoog moeten, willen we Greg laten gaan. Niet om hem te pesten, natuurlijk. Hijzelf wil de stap bijzonder graag zetten, dat snappen we volledig, maar hij is een belangrijke speler en wij moeten ook een vervanger  kunnen aantrekken.”

NEC gaat niet te lang wachten met het afronden van de transfer. “De Amerikaanse markt is nog een hele tijd open, maar voor ons nadert het einde van de transferwindow. En wij willen ook niet tot de laatste dag van januari blijven wachten. Een datum hebben we er nog niet op geplakt, maar het moment komt dichterbij dat we zeggen: ‘Greg blijft, ook al betalen jullie de prijs die wij voor hem in gedachten hebben’.”

Door de situatie rond de transfer van Breinburg moet ook Simon Thern wachten. De Zweed is in beeld als opvolger van Breinburg, maar zolang hij niet weg is, heeft NEC Thern niet nodig. NEC wil hem huren van sc Heerenveen.

Foto: Rob Koppers