NEC en Vitesse hielden elkaar zondagmiddag in de Gelderse in evenwicht. Het matige duel tussen de rivalen bleef uiteindelijk doelpuntloos en daarmee was vooral Wiljan Vloet ontevreden. “Wij hadden graag Vitesse in deze fase meer pijn gedaan”, sprak de oefenmeester na afloop tegenover het ANP. Collega van Hans van Arum was content met de uitslag. “Bij ons heerst desondanks tevredenheid.”
Volgens Vloet had zijn elftal geen goede dag tegen Vitesse. “’Ik had verwacht dat wij op het middenveld dominanter konden spelen, maar we begonnen heel passief. Vanaf de eerste minuut zat de wedstrijd op slot.” Van Arum was tevreden, maar had geen goede wedstrijd gezien. ”Het blijft toch de Gelderse derby, al was het een heel slechte wedstrijd. Wij komen moeilijk tot scoren, dus zijn we blij met dit puntje.”
Vitesse blijft door het gelijkspel tegen NEC overigens wel in de degradatiezorgen. De Arnhemse ploeg heeft na twaalf wedstrijden pas negen punten verzameld en is zestiende in de Eredivisie. Volgende week speelt Vitesse de thuiswedstrijd tegen AZ. NEC moet op 6 november aantreden in Doetinchem tegen De Graafschap.
Bron: Voetbalzone.nl