Met zes punten uit drie wedstrijden is NEC de competitie uitstekend begonnen. Vandaag werd de tweede overwinning op rij geboekt en dat betekende ook de eerste uitzege voor NEC in de Eredivisie sinds 14 mei 2017 (0-2 winst op sc Heerenveen). Trainer Rogier Meijer was na afloop erg blij met de drie punten en het verdedigende werk van zijn elftal.

“Het was een echte voetbalwedstrijd vandaag, waarin er niet zoveel gebeurde voor de doelen, maar er wel veel duels waren op het scherpst van de snede”, blikte Rogier Meijer terug op de wedstrijd die door NEC met 0-1 gewonnen werd. Het was een pittige wedstrijd in het Erve Asito waarin maar liefst acht kaarten werden getrokken. De rode kaart voor Heracles spits Sinan Bakis was een belangrijk moment in het duel, zo vond ook Meijer: “Heracles had veel meer de bal in het begin van de wedstrijd. Dat was een bewuste keuze en daarin hebben we weinig kansen weggegeven. Ik vond alleen dat we de bal vaak te snel kwijt waren. Toen viel die rode kaart en dat was natuurlijk wel een kantelmoment in de wedstrijd waardoor wij de overhand kregen.”

Met een mannetje meer en de voorsprong ging het uitspelen van de wedstrijd toch moeizaam. “Het is altijd een spelletje (met een speler meer) hoeveel risico je neemt. Wanneer hou je de bal achterin en wanneer kies je voor de ruimtes voorin. Soms ging dat goed, maar vaak waren we ook erg slordig met simpele passes die fout gingen. Als dat gebeurde dan moesten we toch terugschakelen. Gelukkig hebben we geen echt grote kansen meer weggegeven”, sluit Meijer tevreden af.

Romeny

Er gaan geruchten over dat Ole Romeny nog zou worden verhuurd voor het sluiten van de transfermarkt. Daarover zei Meijer het volgende: “Daar is nu niks concreets over te melden. Hij (Romeny) werkt erg hard op trainingen en in wedstrijden. Vorige week had hij ook een belangrijke bijdrage tijdens zijn invalbeurt en ook vandaag zat hij weer bij de selectie, dus kan hij spelen.”

Zes punten

“Het is erg prettig dat we ons zo hersteld hebben na Ajax. Je ziet ook vandaag in deze lastige uitwedstrijd dat jongens nu sneller dingen oppikken die gevraagd worden. Natuurlijk is er nog een hoop te verbeteren, maar punten helpen daar altijd bij”, besluit de winnende coach na afloop in Almelo.

Foto: Rob Koppers