Trainer Dick Lukkien van FC Emmen heeft veel vertrouwen in de dubbele confrontatie met NEC. De oefenmeester vindt niet dat zijn ploeg de underdog is, zoals vaak in de media wordt geschreven. "Op basis van de ranglijst zou je het misschien kunnen zeggen, maar absoluut niet op basis van de statistieken."

Veel media spreken al voorzichtig van een finale tussen Sparta en NEC, tot verbazing van Lukkien. "Dat zegt natuurlijk iets over de kracht van NEC", zei Lukkien tegen RTV Drenthe. "Die ploeg is dan blijkbaar favoriet, maar ik denk dat men ons dan tekort doet. Wij hebben ook veel specifieke kwaliteiten en in de competitie niet van NEC verloren. Aan de andere kant vind ik het wel prima. Laat iedereen het lekker over NEC hebben, dan kijken wij vooral naar onszelf en dan kan het nog leuk worden."

Lukkien ziet ook weinig in de besloten trainingen van de Nijmegenaren. NEC traint dinsdag en woensdag achter gesloten deuren. "Jullie zijn hier gewoon welkom hoor", aldus Lukkien. "Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik denk dat je op die manier een bepaalde druk op de groep legt, die vrijwel alleen maar averechts kan werken. Wij doen het op onze manier. Ik denk dat dat ‘overspannen gedoe’ niet bij ons past."

Foto: FOX Sports