Thibo Baeten komt komend seizoen, als alle formaliteiten rond zijn, uit voor de beloften van Torino. De club uit Turijn heeft bij de huur van de Belgische spits vermoedelijk ook een koopoptie bedongen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander op basis van ‘bronnen rondom de club’. Eerder vandaag wist ForzaNEC.nl al te melden dat Baeten op weg zou zijn naar Turijn. Nu is dus duidelijk dat het om een huurperiode gaat. Torino wil Baeten rustig klaarstomen voor de Serie A bij de beloftenploeg.

Baeten kwam januari dit jaar over van Club Brugge en tekende tot de zomer van 2024. Hij kwam vorig seizoen amper en dit seizoen helemaal niet voor in de plannen van trainer Rogier Meijer, waardoor de transfer niet onlogisch is. Alleen in de oefenwedstrijd tegen SC NEC (1-13) viel Baeten op; hij vond toen zesmaal het net. Verder bleef de jonge Belg steken op een schamel doelpuntje uit bij Helmond Sport in de competitie.

Naast Baeten lijkt ook Romeny te mogen vertrekken bij NEC. Dit weekend werd Almere City nog genoemd als mogelijke bestemming voor de spits uit de eigen academie.

Foto: Rob Koppers