Het hing al even in de lucht, maar dinsdagmiddag volgde dan ook de bevestiging: Thibo Baeten komt komend seizoen uit voor de beloften van Torino. De Italianen huren de Belgische spits voor een seizoen.

Daarnaast heeft Torino een optie tot koop in de overeenkomst opgenomen. Dat betekent dat Baeten komende zomer definitief de overstap zou kunnen maken naar de club uit Turijn.

Baeten kwam januari dit jaar over van Club Brugge en tekende tot de zomer van 2024. Hij kwam vorig seizoen amper en dit seizoen helemaal niet voor in de plannen van trainer Rogier Meijer, waardoor de transfer niet onlogisch is. Alleen in de oefenwedstrijd tegen SC NEC (1-13) viel Baeten op; hij vond toen zesmaal het net. Verder bleef de jonge Belg steken op een schamel doelpuntje uit bij Helmond Sport in de competitie.

Door de verhuur is er nu financieel wat meer ruimte voor het aantrekken van een Eredivisie-waardige spits. Mogelijk is dat Kaveh Rezaei. ForzaNEC.nl meldde maandagavond dat de Iraniër in gesprek is met de Nijmegenaren en een akkoord zou dichtbij zijn.